Het keurmerk

Logo V-LITE ICT keurmerk

Ontstaan van het ICTKeurmerk

www.ICTkeurmerk.com is onderdeel en eigendom van V-LITE Computer service Boxtel.

Het ICTKeurmerk is ontstaan door de steeds meer toenemende internetonveiligheid. Veel consumenten hebben niet voldoende technische kennis om hun ICT-apparatuur optimaal te kunnen beveiligen tegen de steeds inventiever wordende internetcriminelen. Onderzoek door hoogleraar internetveiligheid Michel van Eeten wijst uit dat 95% van de consumenten hun computer niet up-to-date hebben. Toch verlangen banken dit wel van hun klanten, anders wordt de schade van fraude bij het internetbankieren niet uitgekeerd. Ook gaan internetcriminelen er vandoor met persoonlijke gegevens, waardoor identiteitsfraude mogelijk wordt. Dit kan ertoe leiden dat uw rekening compleet geplunderd wordt door criminelen. Een goed en degelijk ICTKeurmerk is tegenwoordig dan ook zeker gewenst.

Het programma Kassa van de Vara heeft heel veel aandacht besteed aan schadegevallen en het blijkt steeds moeilijker voor een gedupeerde klant om het gestolen geld terug te krijgen.

De nieuwe vijf veiligheidsregels die door de banken ingevoerd zijn, worden al bij invoering onderuit gehaald in het programma Kassa van de Vara door het onderzoek van hoogleraar internetveiligheid Michel van Eeten.

naamloos   Bekijk de uitzending HIER.

Bescherming van al uw ICT-apparatuur

Internetonveiligheid neemt steeds meer toe. Internetcriminelen worden steeds inventiever bij het misbruiken van uw bankgegevens of het stelen van persoonlijke gegevens. Daarom is het van groot belang dat al uw ICT-apparatuur optimaal beveiligd is en dat de technische veiligheid up-to-date is.

Het ICTKeurmerk is een keurmerk voor ICT-apparatuur die voldoet aan de best mogelijke beveiliging. De apparatuur zal moeten voldoen aan diverse eisen die door Keurmeesters zijn vastgesteld. Zie het als een APK-keuring, net als bij uw auto. Het ICTKeurmerk geeft geen absolute garantie dat er geen mankement meer zal optreden, maar het is het maximaal haalbare. Mocht u slachtoffer zijn van fraude bij het internetbankieren, dan zal de bank u geen verwijt kunnen maken dat u niet alle technische voorzorgen heeft genomen. Met het certificaat dat u, na controle van uw apparatuur, ontvangt kunt u aantonen dat u de inspanning geleverd heeft om uw apparatuur op de maximaal haalbare manier te beveiligen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

imagessleutels

Zorg ervoor dat alles op slot zit.

Wie op vakantie gaat en ramen en deuren niet afsluit, moet niet verbaasd zijn als bij terugkomst blijkt dat er bezoek is geweest.
Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld uw computer. Houd de deur dicht als u op het internet surft. En dit is eigenlijk altijd het geval. Lees meer

 

                 Degelijke controle.

Net als bij een auto heeft uw computerapparatuur regelmatig controle nodig, om alles veilig te laten verlopen. De controle is zeer uitgebreid uw apparatuur wordt op veel punten gecontroleerd. Daarnaast worden er extra beveiligingsprogramma’s geïnstalleerd en programma’s waarmee u zelf tussentijds de computer schoon kunt houden.
Internetcriminelen hebben allemaal hun eigen manier om zowel bank- als persoonsgegevens van u te ontfutselen. We bespreken hier de meest gebruikte manieren die internetcriminelen gebruiken om uw gegevens te stelen. Lees meer…..

 

naamloos          Hoe gaan criminelen te werk.

Internetcriminelen hebben allemaal hun eigen manier om zowel bank-al s  persoonsgegevens van u te ontfutselen. we bespreken hier de meest gebruikte manieren die internetcriminelen gebruiken om uw gegevens te stelen.  Lees meer…….

 

 media_xll_1577277            U als gebruiker.

Een gebruiker ziet een computer vaak als een broodrooster of tv. Deze moet het gewoon doen. Ook gaat een gebruiker ervanuit dat hij wel goed zit bij zijn bank. Er is in het verleden voor miljoenen schade aangericht. De banken hebben in veel gevallen betaald, maar ook vaak niet. Om duidelijkheid te scheppen heeft de vereniging van banken samen met de consumentenbond 5 regels opgesteld. Echter deze regels zijn wel duidelijk maar niet gunstiger voor de gebruiker. Onderzoek door hoogleraar internetveiligheid Michel van Eeten wijst uit dat 95% van de consumenten hun computer niet up-to-date hebben. Toch verlangen banken dit wel van hun klanten, anders wordt de schade van fraude bij het internetbankieren niet uitgekeerd. Daarnaast geeft hij aan dat alle reeds voorgekomen fraudegavallen met de nieuwe regels NIET in aanmerking kwamen voor vergoeding. Lees meer…..

 

 

 

 

 

 

Google Analytics Alternative


Clicky